Camera inspectie

Problemen met de riolering? Vermoed je een lekkage? Een rioolbuis is niet makkelijk toegankelijk en het opsporen van een probleem of lekkage hierin lijkt op het eerste gezicht niet eenvoudig. Gelukkig zijn er moderne camera technologieën die het mogelijk maken de rioolbuis uitgebreid te onderzoeken.

Rioolcamera

Met behulp van een rioolcamera kunnen riolen geïnspecteerd worden en gecontroleerd worden op lekkage. De rioolinspecteur volgt de inspectie camera op een scherm terwijl het apparaat door het rioolstelsel gaat. Dankzij zijn expertise kan de inspecteur beelden van lekkage of andere schade herkennen en zo de ernst bepalen.

Reparatie

Naar aanleiding van de camera inspectie wordt een rapportage gemaakt en zal er een advies gegeven worden hoe de riolering hersteld kan worden. Vaak kan bij problemen met de riolering de lekkage of andere schade wel verholpen worden door middel van reparatie en hoeft niet meteen de hele rioolbuis vervangen te worden.

Camera’s met verschillende diameters

Elk riool is weer verschillend dus wordt er ook gewerkt met verschillende camera’s ten behoeve van de inspectie van de riolering. Er zijn camera’s met een diameter vanaf 32 millimeter tot aan ongeveer 400 millimeter. Bijna alle rioleringen hebben een afmeting die tussen de 32 en 400 millimeter valt. Bij camera inspecties van rioleringen met een grotere diameter wordt er gebruik gemaakt van een duwcamera systeem. Met behulp van een duwkabel wordt de camera dan in het riool gebracht. Vóór inspectie op mogelijke lekkage wordt de riolering eerst zo goed mogelijk gereinigd.

Voordelen van moderne technieken

Problemen in de riolering van een woning of bedrijf zijn steeds makkelijker op te lossen. Door middel van camera inspectie wordt er gecontroleerd op schade of lekkage. De camera’s zijn erg dun waardoor ze makkelijk in de rioolbuis passen. De inspectie camera’s zijn daarbij ook nog voorzien van LED lampjes die het stuk riolering vóór de camera uit verlichten. Met behulp van duwkabels kan een inspectie camera wel 25 tot 30 meter ver komen in de rioleringsbuis. Deze afstand is ruim voldoende voor het lokaliseren van eventuele schade en lekkages in de riolering van wonen of bedrijfspanden. Er is dus geen breek- of hakwerk meer nodig om de riolering te onderzoeken of te repareren. Scheuren, verzakkingen en lekkages kunnen moeiteloos hersteld worden, dit scheelt aanzienlijk in kosten en gedoe!

Offerte aanvragen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn vragen wij u om uw provincie te selecteren. Wij brengen u bij voorkeur direct in contact met de juiste specialist bij u in de buurt. Selecteer daarom uw provincie voor het telefoonnummer of contactmogelijkheid.

Lekkage Noord-Holland
Lekkage Zuid-Holland
Lekkage Utrecht
Lekkage Flevoland