Lekdetectie technieken

Er is een grote ontwikkeling geweest op het gebied van lekdetectie. Tegenwoordig gebruiken wij de nieuwste technieken om uw lek op te sporen. Zo hoeft u nooit lang met een lekkage te zitten. Wij werken met de modernste methodes voor lekdetectie en kan elke lek voor u opsporen en maken. Onderstaand benoemen we voor u de technieken die wij gebruiken voor lekdetectie.

Ultrasoon detectie

Geen enkel lek is veilig met onze ultrasone detectie. Het lek wordt moeiteloos gevonden met deze methode. Wij zenden een BI-signaal vanuit uw woning naar buiten. Wanneer u een lekkage heeft, zullen wij dat kunnen horen omdat het geluid anders is. De tonen die de zenders maken zijn niet schadelijk voor ons.

Thermografie

Uw lekkage wordt zonder extra schade opgespoord door middel van Thermografie. Deze methode meet de temperatuur. Er wordt een foto gemaakt, genaamd thermogram, hierop kunt u de verschillende temperaturen zien. Donkere kleuren zijn koud en warme plekken zijn licht gekleurd. Als u een lekkage heeft kunnen wij dat zien aan het verschil in temperatuur. Het hangt van het type camera af dat is gebruikt hoe het resultaat wordt. Het resultaat wordt ook beïnvloedt door de gebruikte parameters.

Rookgas detectie

Deze methode wordt vaak gebruikt voor het vinden van lekkage binnen het rioleringsstelsel. Er wordt met een rookgasdetector rook in de leidingen geblazen en zo wordt het lek snel zichtbaar. Deze methode wordt ook gebruikt bij daklekkage. Onder de dakbedekking wordt rook geblazen en vervolgens wordt aan de buitenkant gekeken waar er rook vrijkomt.

Drukverlies test

Wat ook een zeer veilige manier van lekkages opsporen is, is de drukverlies test. Hier wordt gemeten of er drukverlies ontstaat nadat uw leidingen onder druk worden gezet. Als de luchtdruk in uw leidingen niet veranderd, heeft u geen lekkage. Wij lezen drukverandering af met behulp van een drukmeter. Neem geen risico’s en laat uw leidingen controleren op lekkage na installatie.

Lekdetectie voor alle soorten riool

Zoals u kunt zien zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor lekdetectie. Iedere lekkage is veilig en gemakkelijk te vinden door onze methodes. Het openbreken van uw riool, zoekende naar de plek van de lekkage is voorgoed verleden tijd. Lekdetectie is nog nooit zo gemakkelijk en veilig geweest met deze veelzijdige technieken.

Offerte aanvragen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn vragen wij u om uw provincie te selecteren. Wij brengen u bij voorkeur direct in contact met de juiste specialist bij u in de buurt. Selecteer daarom uw provincie voor het telefoonnummer of contactmogelijkheid.

Lekkage Noord-Holland
Lekkage Zuid-Holland
Lekkage Utrecht
Lekkage Flevoland