Daklekkage

Een daklekkage komt nooit gelegen en is moeilijk zelf te verhelpen. In Nederland valt er heel wat neerslag. In de herfst tijdens stormen, in de winter wanneer het veel sneeuwt en in de lente en zomer tijdens hevige onweersbuien. Al deze neerslag tast de dakbedekking aan waardoor deze minder wordt.Naarmate de jaren verstrijken kunnen er gaten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. Om uw dakbedekking zo lang mogelijk goed te houden is het regelmatig onderhouden van uw dak noodzakelijk. Wanneer er een lekkage is aan uw dak kan dit veel schade toebrengen aan het huis. In dit artikel leggen wij uit wat u kunt doen om de daklekkage te verhelpen.

Hoe vind u een daklekkage?

Het nadeel van een daklekkage is dat de vochtige plekken in uw woning niet altijd de plek hoeft te zijn waar de daklekkage zich bevindt. Komt u een natte plek tegen, dan is het verstandig om gelijk een expert in te schakelen. Door snel te reageren wanneer u denkt dat er een lekkage is, kunt u zichzelf behoeden tegen veel waterschade. Er zijn een aantal verschillende vormen van daklekkage die u tegen kunt komen en waar u extra op kan letten.

De dakgoot

Wanneer een dakgoot normaal doorloopt is er geen enkel probleem. Het wordt pas een probleem wanneer het water niet weg kan en de dakgoot overspoelt. Ook bij een plat dak moet u goed letten op de afvoer. Wanneer het water in de dakgoot het daklood kan raken, kan het via deze weg naar binnen komen. Bij een plat dak zal het gehele oppervlak onder water staan en gemakkelijker door kiertjes kunnen komen.

Plat dak

Platte daken zijn erg gevoelig voor lekkage, vooral de oudere daken met een bedekking van asfalt. Deze daken gaan maar een aantal jaren mee en er kunnen daarna lekkages ontstaan. Daarnaast kan het door vorst en dooi gaan openbreken. Om te voorkomen dat een plat dak gaat lekken is het verstandig om uw dak te voorzien van een naadloze bedekking.

Daklood

Waar het dak de verticale muur aanraakt wordt daklood geplaatst om te voorkomen dat water er via het eindpunt van de dakpannen naar binnen kan stromen. Dit is ook te zien bij de schoonsteen en bij een dakkapel. Controleer deze loden randen op roest en gaten. Want als dat is ontstaan, kan het gaat lekken. Let tevens op scheuren boven het lood, dit kan er ook voor zorgen water naar binnen sijpelt.

Schoorsteen

De schoorsteen is een bron van veel lekkage, naast het daklood moet er ook gekeken worden naar scheuren in de stenen en het voegwerk. Door de wind kan er water naar binnen worden geblazen. Controleer ook gelijk de schoorsteenkap, zit deze niet goed of is hij eraf, dan kan het water gewoon naar binnen regenen.

Wat kunt u er tegen doen

Komt u een natte plek tegen in uw woning, twijfel dan niet en schakel direct een specialist in die het voor u kan controleren en kan kijken waar het water vandaan komt. Met speciaal apparatuur kan het de oorzaak opsporen en repareren. Zij helpen u met het verhelpen van waterschade en staan voor u klaar wanneer u ze echt nodig hebt. Daarbij helpen wij u met het controleren van daken, want voorkomen is beter van repareren. Zo helpen wij u met het verhelpen van daklekkage. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te kijken wat een controle bedraagt, of schakel ons direct in bij een lekkage!

Telefonisch contact

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn vragen wij u om uw provincie te selecteren. Wilt u in contact komen met een loodgieter bij u in de buurt? Selecteer daarom uw provincie voor het telefoonnummer of contactmogelijkheid.

Lekkage Noord-Holland
Lekkage Zuid-Holland
Lekkage Utrecht
Lekkage Flevoland