lekkage Alphen aan den Rijn
088 444 7678 Nu bereikbaar!

Lekkage in Alphen aan den Rijn?

Heeft u last van een lekkage in Alphen aan den Rijn? Er zijn diverse oorzaken en allerlei soorten lekkages. Denk bijvoorbeeld aan een daklekkage, een waterlek in de badkamer of een lekkage in het plafond. Schakel snel een loodgieter in die voor u het lek komt opsporen door middel van lekdetectie. Als u te lang wacht met de lekkage repareren kan dit voor veel schade zorgen.

Bel direct naar 088 444 7678 of vraag vrijblijvende een offerte aan via het offerteformulier!

24/7 loodgieter spoedservice

 • Gratis contact opnemen via 088 444 7678
 • Dag en nacht bereikbaar en beschikbaar
 • Vakkundige loodgieters uit Alphen aan den Rijn verhelpen uw probleem

Gratis offerte ontvangen


Lekkage verhelpen?

Bel 088 444 7678 voor gratis advies of het maken van een afspraak. De lekkage is snel verleden tijd!

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Wij zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week. Wel zo gemakkelijk.

Ruim 15 jaar ervaring!

Wij werken alleen samen met erkende loodgieters met jarenlange ervaring. Vakwerk gegarandeerd!

Lekkage in huis, wat te doen?

Een lekkage in uw huis in Alphen aan den Rijn is erg vervelend en richt vaak veel schade aan muren, vloeren en het plafond aan. Onder andere waterschade en vochtplekken, slecht werkende isolatie of een te hoge waterfactuur zijn problemen die wijzen op een lek.

Wat doet u bij een lekkage in uw woning of garage?

Probeer snel te reageren en de waterlekkage op te sporen. Zo voorkomt u waterschade aan uw huis. Bevindt de lekkage zich rondom elektriciteit, dan is het verstandig direct de elektra af te sluiten zodat er geen kortsluiting ontstaat. U kunt proberen zelf het waterlek te dichten, lukt dit niet? Neem dan contact op met een loodgieter uit Alphen aan den Rijn.

lekkage afvoer in Alphen aan den Rijn repareren

Loodgieter voor alle soorten lekkages

Een loodgieter uit Alphen aan den Rijn zorgt voor het herstellen van allerlei lekkages. Zo zijn er lekkages in leidingen, wat vaak acute lekkages zijn. Daarnaast zijn er ook waterlekkages mogelijk bij sanitair, zoals het bad, de douche of wasbak. Een verstopte afvoer of niet goed dicht gekitte randjes kunnen een oorzaak zijn. Andere lekkages zijn in en rondom uw woning in Alphen aan den Rijn, zoals daklekkage, vloerlekkage of lekkages aan plafond, kozijnen of in de dakgoot. Schakel een loodgieter in die lekdetectie uitvoert en zorgt voor het opsporen en de reparatie van het waterlek.

Lekkage opsporen Alphen aan den Rijn

Een waterlek opsporen is vaak behoorlijk ingewikkeld, omdat de waterlekkage niet direct zichtbaar is. Het beste is om een lekdetectiebedrijf uit Alphen aan den Rijn in te schakelen die lekkage detectie doet. Met behulp van speciale apparaten is hij in staat om de lekkage op te sporen, die voor het blote oog niet zichtbaar zijn.

Hoe wordt een lek opgespoord?

Een professionele lekdetectiespecialist vertelt hoe hij met moderne meetapparatuur elk lek in een waterleiding vindt.

Lekdetectie Alphen aan den Rijn, welke technieken?

Als het gaat over lekdetectie zijn diverse technieken beschikbaar. De verschillende technieken lekdetectie voor het opsporen van een waterlek op een rij:

 • Infraroodcamera: hiermee kan een loodgieter uit Alphen aan den Rijn een lekkage opsporen in een warmwaterleiding. De infraroodcamera neemt warmteverschillen in vloeren en wanden waar, zodat het lek opgespoord wordt. Bijkomend voordeel is dat er geen breekwerk nodig is.
 • Ultrasone detectie: bij deze vorm van lekdetectie maakt een lekkage specialist gebruik van geluidsgolven om de lekkage vast te stellen.
 • Vochtmeting/hygrometrie: met deze methode wordt de relatieve vochtigheid in materialen gemeten en is het opsporen van een waterlekkage eenvoudig.
 • Druktest: bij deze techniek van lekdetectie wordt de druk in de leidingen opgevoerd en teruggebracht naar normale toestand. Als er een lek is, is de druk in de leidingen niet constant.
 • Elektro-akoestiek: er wordt gezocht naar ingebouwde of ondergrondse leidingen die voor lekkages zorgen.
 • Endoscopie: een endoscopie is een vorm van lekdetectie waarbij een specialist van het lekdetectiebedrijf uit Alphen aan den Rijn een camera in de waterleiding plaatst om het lek op te sporen.

Lekkage verhelpen Alphen aan den Rijn

Om een waterlekkage te verhelpen schakelt u het beste een loodgieter uit Alphen aan den Rijn in. Eerst wordt een vochtmeting en lekdetectie gedaan, daarmee wordt de aanwezigheid van vocht gemeten. Vervolgens verhelpt de loodgieter de lekkage met de juiste gereedschappen. Heeft u een waterlek in de meterkast? Dan moet u direct contact opnemen via 088 444 7678. Lekkage in de meterkast kan levensgevaarlijk zijn. Een loodgieter heeft de juiste ervaring en dicht het waterlek op de juiste wijze. Of het nu om een kleine of een grote lekkage gaat, de loodgieter staat voor u klaar.

lekkage plafond Alphen aan den Rijn

Lekkage in het plafond

U ziet dat er een lek in het plafond zit wanneer er kringen op het plafond verschijnen en er verkleuring optreedt. Een lekkage in het plafond is vervelend en kan meerdere oorzaken hebben. Voordat het lek verholpen wordt, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Veelvoorkomende oorzaken zijn een slechte afvoerbuis of waterleiding, een verstopte dakgoot, een daklekkage of een beschadigde schoorsteen. Het repareren moet snel gebeuren en daarna moet het plafond opdrogen met versnelde droogtechnieken.

Heeft u last van een lekkage in uw woning?

Laat het waterlek opsporen met lekdetectie. Bel naar 088 444 7678 en schakel een loodgieter in!

Lekkage in de badkamer

In een badkamer komen vaak veel leidingen en afvoeren samen, zoals bij de wastafel, het toilet en het bad. Bovendien wordt er veel water gebruikt in de badkamer, het kan dus voorkomen dat er een badkamerlekkage ontstaat. Leidingen kunnen een waterlekkage veroorzaken in de badkamer, maar ook slecht voegwerk of loszittende tegels zijn mogelijke oorzaken. Schakel bij een badkamerlekkage een loodgieter in uit Alphen aan den Rijn die via lekdetectie het lek opspoort. Vervolgens wordt de lekkage verholpen met de juiste aanpak.

Navigeer naar: Douche | Douchebak | Toilet | Kraan

Douche

Een lekkage in de douche wordt veroorzaakt door onderbrekingen in de kitrand, scheuren in het tegelwerk of de voegen of problemen met het doucheputje. U kunt zelf de waterlekkage opsporen en herstellen, maar het is ook een optie om dit te laten doen. Daarna wordt de waterlekkage verholpen, bijvoorbeeld door tegels te vervangen, opnieuw te kitten of voegen te herstellen. Zit het probleem bij de waterleiding? Zorg dan dat er een vochtmeting of lekdetectie gedaan wordt.

Douchebak

Bij een lekkage in de douchebak zijn ook verschillende oorzaken mogelijk, bijvoorbeeld een lekkage in de waterleiding of een lekkende sifon. Andere oorzaken zijn versleten kitranden en voegen of een onjuiste ondersteuning van de douchebak. Om het waterlek op te sporen wordt gebruik gemaakt van een vochtmeting, endoscopie of een drukproef. Door lekdetectie wordt de lekkage gevonden en is het verhelpen van de lekkage eenvoudig. In sommige gevallen moeten er bepaalde dingen gerepareerd of hersteld worden.

Toilet

Er zijn diverse oorzaken mogelijk als u een lekkage heeft bij uw toilet. Zo kan het zijn dat het toilet niet op de juiste wijze aangesloten is, dat de leidingen poreus zijn of de afvoer vervangen moet worden. Het is verstandig om een loodgieter uit Alphen aan den Rijn in te schakelen die het lek opspoort met lekdetectie en vervolgens zorgt voor het repareren van het lek. De waterlekkage kan vanuit de stortbak komen of van onder het toilet.

lekkage badkamer in Alphen aan den Rijn opsporen

Kraan

Een kraan in de badkamer die door blijft druppelen is niet alleen vervelend, het zorgt ook voor waterverspilling. Het verhelpen van een lekkende kraan is redelijk eenvoudig. Gaat u dit zelf doen? Dan moet u eerst de hoofdkraan dichtdraaien. U koppelt eerst de knop los om vervolgens het binnenwerk los te halen. Daarna moet u het leertje vervangen en de kalkaanslag te verwijderen. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? Dan schakelt u gemakkelijk een loodgieter uit Alphen aan den Rijn in.

Wilt u de lekkage in uw badkamer achterhalen?

Een loodgieter uit Alphen aan den Rijn zorgt voor het opsporen en repareren.

Lekkage in de afvoer

Als u een lekkage in een afvoer ontdekt, kan dit voor veel waterschade zorgen. Denk aan natte muren, beschadigd stucwerk of ander overlast. Er zijn diverse soorten afvoeren die een lek kunnen veroorzaken. Zoals de afvoer in de badkamer, keuken, toilet of douche. Voordat u het lek laat repareren, is het slim om met lekdetectie de oorzaak van de waterlekkage vast te stellen. Door een ervaren specialist in te schakelen is er geen hak- of breekwerk nodig. Het herstellen van een afvoerlekkage kan op verschillende manieren, afhankelijk van de oorzaak.

Lekkage in de waterleiding

Heeft u een lekkage in de waterleiding of een leiding in de vloer die is gesprongen? Dan is dat erg vervelend. Het is van belang om zo spoedig mogelijk het lek te vinden. Doe dit door professionele lekkage detectie te laten doen, zo weet u precies waar de waterlekkage zich bevindt. De reparatie van een lekkage in de leiding is niet heel lastig en doet u door een gedeelte van de leiding te vervangen of met knelkoppelingen en knelsokken een reparatie uit te voeren. Ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? U laat eenvoudig een lekkage specialist uit Alphen aan den Rijn langskomen om het lek te repareren.

Lekkage aan het verwarmingssysteem

Constateert u een lek in het verwarmingssysteem, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een expert langs te laten komen die zorgt dat de verwarming het weer gaat doen. Eerst moet ontdekt worden waar de lekkage precies zit om vervolgens een plan van aanpak te maken voor de reparatie. Wanneer laat u een loodgieter uit Alphen aan den Rijn langskomen? Als de verwarmingen het niet meer doen en er alleen koud water uit de douche komt. Andere oorzaken zijn tikkende leidingen of lawaai uit uw cv-ketel.

Navigeer naar: Cv-ketel | Radiator | Vloerverwarming

Cv-ketel lekkage

Denkt u dat uw cv-ketel lekt? Mogelijk omdat u geen of maar een dun straaltje warm water heeft of omdat de radiatoren niet aanslaan. Het advies is om zo snel mogelijk een lekkage specialist in te schakelen. U doet er verstandig aan de hoofdkraan af te sluiten en de bron van de lekkage op te sporen. Een waterlek in de cv-installatie kan ontstaan bij de koppelingen of de automatische ontluchter. Als de cv-ketel lekt als u warm water gebruikt, is het mogelijk dat er een defect in het expansievat zit. Laat het lek repareren door een specialist. Om een lekkage in uw cv-ketel te voorkomen is het verstandig om jaarlijks onderhoud te laten doen.

waterlekkage radiator verhelpen

Lekkende radiator

Mogelijk gebruikt u al een aantal jaar dezelfde radiatoren, hierdoor is het mogelijk dat er een waterlek optreedt. Vaak zijn er twee oorzaken, namelijk het niet voldoende behandelen met radiatorlak of dat er tijdens werkzaamheden in huis iets beschadigd is. U ontdekt de lekkage door de waterdruk van de cv-ketel te controleren. Bij een lekkende cv, radiator of een afgebroken radiatorknop is het voldoende om dit te laten repareren. In sommige gevallen is de beschadiging niet te verhelpen, in dit geval laat u het beste de verwarmingen vervangen door een loodgieter uit Alphen aan den Rijn.

Problemen met de vloerverwarming

Als u problemen heeft met de vloerverwarming is dat natuurlijk erg vervelend. Veelvoorkomende problemen bij vloerverwarming zijn geen warmte, te veel warmte of een ruisend geluid. Oorzaken hiervoor zijn een niet-werkende of een lekkende cv-ketel, een niet draaiende circulatiepomp, een niet goed afgestelde thermostaatkraan, een niet juist ingestelde maximaalthermostaat of luchtbellen in het circuit. Als de vloerverwarming niet warm wordt of er is sprake van drukverlies, is het verstandig om een lekkage specialist in te schakelen.

Een lekkage in uw verwarmingssysteem?

Schakel een lekdetectiebedrijf in! Neem contact op via 088 444 7678.

lekkage wasmachine

Wasmachine lekt, wat nu?

Tegenwoordig hebben veel wasmachines een waterbeveiliging die een waterlekkage voorkomt. Beschikt u over een oudere wasmachine en lekt deze? Kijk dan waar het water vandaan komt. Veelvoorkomende oorzaken van een lek in de wasmachine zijn de waterpomp, een kapotte afvoerslang of broze of uitgedroogde rubbers en sluitringen. Kijk of u de lekkage zelf kunt verhelpen of schakel een loodgieter uit Alphen aan den Rijn in die het lek in de wasmachine komt herstellen.

Kosten lekkage opsporen

De kosten voor het opsporen van een lekkage hangen voornamelijk af van de soort lekkage. Heeft u een lek in de verwarmingsbuizen en wilt u dit laten repareren? Dan kost dit gemiddeld €75,-. Als u een lekkage in het plafond of in de badkamer laat opsporen en repareren kost dit zo’n €150,-. Laat u een grondige lekdetectie uitvoeren omdat de oorzaak van de lekkage volledig onbekend is? Houd dan rekening met een bedrag vanaf €300,-. In onderstaande tabel ziet u meer vanafprijzen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en btw, maar zonder voorrijkosten en spoedtarieven.

Prijstabel: wat kost een lekkage opsporen?

Wat voor soort lekkage? Prijs * Opmerking
Lekkage verwarmingsbuizen opsporen en verhelpen Vanaf €75,- Uitgaande van 1 uur aan benodigde arbeid.
Lekkage opsporen en verhelpen Vanaf €150,- Uitgaande van 2 uren aan benodigde arbeid.
Badkamer lekkage verhelpen en vervangen douchebak. Vanaf €300,- Uitgaande van 4 uren aan benodigde arbeid en excl. douchebak.
Grondige lekdetectie Vanaf €300,- Dit is inclusief een lekkagerapport en professioneel advies om de lekkage te verhelpen.

*Let op: dit zijn vanafprijzen, inclusief materiaal en btw, maar zonder de voorrijkosten en eventuele spoedtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan of bel naar 088 444 7678.

Wat heeft invloed op de prijzen van de loodgieter?

De grootste invloed op de prijs is het uurtarief. Veel loodgieters werken als zzp’er en hanteren eigen tarieven. Maar soms worden er ook vaste kosten voor een project gerekend, zoals bij een lekkage opsporen of bij onderhoud aan een cv-installatie. Andere factoren die de kosten van een loodgieter beïnvloeden zijn de werkzaamheden, of het om een zzp’er of loodgietersbedrijf gaat en op welk moment van de dag de specialist langskomt.

Recent aangevraagde offertes in de omgeving van Alphen aan den Rijn

Lekdetectie badkamer in Schiedam.
Waterlekkage in keuken in Rotterdam.
Repareren lekkage van toilet in Leiden.
Lekkage plafond in Den Haag verhelpen.
Verhelpen lekkage cv-ketel in Dordrecht.
Lekkage afvoer verhelpen in Zoetermeer.
Waterleiding reparatie in Leidschendam.
Opsporen lek in verwarming in Alphen aan den Rijn.
Lekdetectie afvoerleiding in Spijkenisse.
Repareren waterlek in Delft.

Kunt u terecht bij de verzekering?

Waterschade in uw huis in Alphen aan den Rijn is erg vervelend. Mogelijk kunt u terecht bij uw verzekering. Heeft u een inboedelverzekering of opstalverzekering? Dan vergoedt deze vaak de waterschade. Wel wordt er door de verzekeraar gekeken naar de oorzaak van de schade. Welke soorten waterschade krijgt u vergoedt? Schade door gesprongen leidingen, onvoorziene omstandigheden, neerslag of een lekkage aan de dak of dakgoot. Heeft u schade na achterstallig onderhoud of door nalatigheid, dan wordt dit niet vergoedt.

loodgieter Alphen aan den Rijn

Lekkage verhelpen? Erkend loodgieter Alphen aan den Rijn!

Een waterlekkage is ontzettend rot en kan voor veel problemen zorgen. Heeft u een lekkage in uw woning en wilt u dit zo snel mogelijk verhelpen? Schakel dan een erkend loodgieter uit Alphen aan den Rijn in die langskomt voor een lekdetectie. Bel naar 088 444 7678 of meld gelijk online uw lekkage aan. Na een offerteaanvraag wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen door een loodgietersbedrijf.

Handige externe bronnen & informatie

 • KvINL is opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector, waarbij kwaliteit aantonen de essentie is.
 • Techniek Nederland is een ondernemersvereniging van installatiebedrijven die technische ontwikkelingen praktisch en toepasbaar maken.
 • KKV staat voor Keurmerk Klantgericht Verzekeringen. Zij richten zich zowel op consumenten als verzekeraars en is een keurmerk voor dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar.
 • Verbond van Verzekeraars is een belangenvereniging van schade- en levensverzekeraars. Zij vertegenwoordigen leden, bevorderen het imago van de verzekeringstak, bieden een platform en een goede dienstverlening.